Els alumnes de 6è de l'Escola La Parellada creen 2 cooperatives de treball amb l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i fomentar l'economia social, circular i sostenible.

Aquest matí els alumnes de sisè de l'Escola La Parellada han anat a les oficines municipals de l'Ajuntament per donar d'alta dues cooperatives de treball i seguidament, a l'escola, han fet la presentació de cadascuna d'elles amb la presència de l'alcalde

Les dues cooperatives creades es diuen COOPECHALLENGE SCCL i La COOPELLADA SCCL. En el cas de La COOPELLADA SCCL, es tracta d'una cooperativa que produeixen i venen galetes artesanes gràcies a la col•laboració del forn de pa de Santa Oliva. Amb l'objectiu de fomentar l'economia social, el 30% dels beneficis es destinaran a sufragar les colònies dels companys i companyes del Centre Folch i Camarasa de Santa Oliva. Amb la resta de beneficis realitzaran una festa per a tots els i les membres de la cooperativa a la mateixa escola en finalitzar el projecte.

La COOPECHALLENGE SCCL elabora i ven productes elaborats per ells i elles. Ara mateix s'estan preparant per a la campanya de Sant Jordi elaborant roses amb hamabeats, punts de llibre amb feltre... tot ho posaran a la venda en una parada el dia de Sant Jordi. Igual que els seus companys, el 30% dels beneficis aniran a ajudar a pagar les colònies dels seus companys i companyes.

Aquestes accions formen part del Programa de foment de l'emprenedoria i el cooperativisme a les escoles que fomenta la Diputació de Tarragona. Els alumnes han anat treballant durant tot el curs amb el suport de Coopsetània, que els ha ajudat i assessorat en tot moment. Van començar per escollir en quin àmbit volien desenvolupar l'activitat de la seva cooperativa, per després anar avançant en tots els tràmits que calia fer, com ara definir els estatuts, crear un consell rector, fer una aportació econòmica inicial i impulsar comissions de treball dels diferents apartats (tresoreria, logística, comunicació...).

El projecte té l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i les competències bàsiques entre els alumnes del cicle superior de primària, fomentant l'economia social, circular i sostenible. En total hi han participat 9 escoles de la Demarcació de Tarragona en una prova pilot liderada i finançada conjuntament per la Diputació de Tarragona i els ateneus cooperatius de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Oliva.