Gastronomia

REBLONS
Ingredients:
- 1 litres d’aigua
- 4 g. de llard (greix de porc)
- 500 g. de farina
- 10 ous
- 1 cullerada de llevat
- 200 g. de formatge fresc de cabra
Elaboració:
Posem l’aigua i la mantega en un cassó al foc. Un cop s’hagi fos el llard, s’hi afegeix la farina i es va remenant fins que es formi una pasta. Tot seguit s’hi afegeixen els ous, un per un, fins que es formi una pasta ben lligada. Afegim el llevat. Després es van fent boletes amb una cullera i es fregeixen amb oli a temperatura suau. Finalment els bunyols resultants es farceixen amb una infiltració de formatge de cabra fos i s’ensucren per damunt.

MERLETS
Ingredients:
- Triturat de fruits secs
- Mel
- Sucre
Elaboració:
L’elaboració és molt simple perquè només consisteix a fer una barreja dels fruits secs amb el sucre i la mel caramelitzats. L’amalgama s’elabora al bany maria però la gran dificultat és trobar el punt just de consistència per tal que la galeta no es trenqui ni tampoc no quedi massa gruixuda.