Santa Oliva posa en marxa el pressupost 2022, el més elevat dels darrers 10 anys amb un import total

Comunicació

Aprovat al Ple del mes de febrer, va entrar en vigor el passat 25 de març. En termes generals es tracta d’un pressupost amb un marcat caire social, pensat per millorar la qualitat de vida de les persones.

27 d’abril de 2022. Santa Oliva va posar en marxa el passat 25 de març el pressupost municipal per l’any 2022, amb un import total previst de 4.029.019,57€, la quantitat més elevada dels últims 10 anys. Un pressupost que vol prioritzar el medi ambient, les inversions i en el qual s’han congelat, un any més, els principals impostos per ajudar les famílies amb més dificultats.

El pressupost 2022 s’incrementa un 9,3% respecte el pressupost de 2021. Bona part d’aquest increment ha estat possible gràcies a convenis de subvencions amb altres administracions i, sobretot a la reducció d’algunes partides com la despesa en electricitat. La implantació de llums LED a la xarxa d’il.luminació pública ha suposat un estalvi d’uns 270.000€ en les factures dels darrers 3 anys, passant de gastar gairebé 200.000€ anuals l’any 2018 a 95.000€ al darrer any.

Per capítols, destaca la partida dedicada a béns i serveis amb 1.505.326€. En aquest punt s’hi inclou la implementació del nou sistema de recollida d’escombraries, el porta a porta. Un pas necessari per adaptar-se als estàndards de reciclatge que es promou des d’Europa, i que fins ara a Santa Oliva quedàvem lluny de complir amb l’antic sistema de recollida. Aquesta partida també inclou la municipalització de la neteja de la via pública, per tal donar un salt quantitatiu i qualitatiu en aquest servei. 

El pressupost 2022 també destaca per la partida dedicada a inversions amb un total de 734.000€, que entre d’altres inclou la fase 4 de remodelació de la piscina, millores en equipaments esportius, adequacions d’edificis culturals,  instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, l’última fase de substitució de la il.luminació de la via pública per il·luminació LED…  Però sobretot aquest 2022 s’iniciarà la remodelació i ampliació de l’Escola de la Parellada. Unes obres a les quals, l’Ajuntament aportarà més de 300.000€ de fons propis i la resta es finançarà a través d’un conveni específic amb la Generalitat de Catalunya. Es preveu que les obres s’allarguin durant l’any 2023.

Informació addicional