Santa Oliva formalitza el relleu pactat a l'alcaldia amb la renúncia de Josep Carreras i Benach

Comunicació

Així es va acordar arran del pacte de govern signat ara fa tres anys, just després de les eleccions municipals, entre ERC i Compromís. Josep Carreras i Benach va cedir el passat divendres 3 de juny la vara d’alcaldia a Virginia Moreno Navarro.

7 de juny de 2022. Santa Oliva va celebrar, el passat divendres 3 de juny,  el Ple Extraordinari que va servir perquè l’alcalde Josep Carreras i Benach presentés la seva renúncia i cedís l’alcaldia, en funcions, a la primera tinent d’alcalde Virginia Moreno Navarro del grup Compromís per Santa Oliva. Aquesta renúncia es va acordar en el pacte de govern signat el 2019, just després de les eleccions municipals, que donava l’alcaldia durant 3 anys al grup municipal d’ERC i el darrer any a Compromís.

El darrer punt de l'ordre del dia va servir perquè Josep Carreras i Benach, visiblement emocionat, formalitzés la seva renúncia a l’alcaldia amb la lectura d’un escrit on va repassar l’obra de Govern d’aquests darrers 3 anys, els objectius assolits com la implementació del sistema de recollida porta a porta, la municipalització del servei de neteja, i sobretot la reducció del deute heretat de l’anterior legislatura. Un cop va acabar, la primera tinent d’alcalde Virginia Moreno Navarro, en funcions d’alcalde, va donar el Ple per finalitzat a l’espera de convocar el proper dissabte un nou Ple per prendre possessió del càrrec. Josep Carreras continuarà com a regidor fins a les properes eleccions municipals.

Durant el Ple també es van portar a votació dues propostes del Grup municipal d’ERC. Una en referència a posar el nom de «Plaça u d'octubre de 2017» a la Plaça situada al final del Carrer de Federica Montseny en “reconeixement als drets i llibertats del catalans que son sistemàticament trepitjats pel govern espanyol”. La proposta es va rebutjar amb els vots en contra de PSC i un vot en contra de Compromís, una abstenció de Compromís i els vots a favor d’ERC. La segona proposta presentada versava sobre la defensa dels jutjats de Pau i la seva important funció social als pobles petits i en contra de la seva desaparició. Aquesta proposta es va provar per unanimitat.