Santa Oliva es prepara per una Festa Major plenament normalitzada

A partir del proper dimecres 23 d’agost i fins el diumenge 28, es celebrarà la Festa Major.

16 d’agost de 2022. Santa Oliva es prepara per celebrar amb normalitat la Festa Major en honor a la Mare de Déu del Remei el darrer dijous d’agost. Com és costum, l’acte central, més genuí, i un dels més destacats serà el Vot de Poble. Des d’avui 16 d’agost es celebrarà la novena a la Parròquia de Santa Maria.  

Durant 7 dies hi haurà un munt d’actes ben diversos i per a tots els gustos i totes les edats: 

Com a actes previs, el dilluns 22 es farà una cercavila amb les Espurnes de Foc-Bengaletes i Petafort. El dimarts 23 hi haurà una pedalada i teatre. El dimecres 25 començarà la Festa Major amb el repic de campanes, i després a la tarda, cercavila i el pregó que enguany anirà a càrrec del Club de Lectura en commemoració del desè aniversari, el pregó de l’alcaldessa i seguidament el correfoc i versots a càrrec dels diables de Santa Oliva. Continuarem amb el Castell de focs i seguidament la Nit Jove amb música ben animada. El dijous 26 d’agost, es farà a partir de les 11:30h el Vot de Poble amb les processons i el Pa Beneït. Després a la tarda hi haurà el concert i ball de nit. El divendres serà el dia familiar amb inflables i jocs de màgia per als més petits i Música a les vinyes. 

El dissabte 26, serà un dia ple d’actes festamajorencs. Al matí seguirem amb la diversió pels més petits i també pels que no ho son tant, a la Plaça Europa. A la tarda es farà la Cercavila de balls populars, al vespre el partit de futbol 7 i a la nit, gran concert de Festa Major i empalmada. El diumenge, darrer dia de festa, es faran els campionats de bitlles i petanca, al migdia hi haurà el vermut musical i a la tarda, exhibició de balls. En finalitzar, s’encendrà la traca de fi de Festa. Podeu consultar tots els actes, lloc i horaris al programa de la Festa Major 2022.

El Vot de Poble, marca l’origen de la Festa Major a Santa Oliva. Ens hem de remuntar a l'any 1854 quan, segons les creences, la Mare de Déu del Remei va protegir els vilatants del còlera. Des d’aleshores, el darrer dijous d’agost, a Santa Oliva és un dia especial. Noies amb mantellines, coques a punt de beneir, música, gegants a plaça i clavells a la Mare de Déu del Remei que recorrerà els carrers de Santa Oliva des del Castell i fins l'ermita. 

L’Ajuntament informa que els concerts joves de dimecres i dissabte disposaran d’un Punt Lila de prevenció i atenció a les agressions sexistes i lgtbifòbiques. L’Ajuntament fa una crida a gaudir de la festa de totes i tots amb alegria i diversió, però també amb civisme i responsabilitat.

Foto cedida JBT.

Informació addicional