Santa Oliva commemorarà el dia mundial del dol perinatal i gestacional el proper 15 d’octubre.

L’any passat es va crear al cementiri un espai de record dels nadons estel.

11 d’octubre de 2022. La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Oliva commemorarà el proper 15 d’octubre, Dia Mundial del dol perinatal, gestacional i neonatal, amb un seguit d’actes de record dels nadons estel. 

El proper dissabte dia 15 d’octubre, de les 11 a la 1 del migdia, a l’espai de dol dels nadons estel del cementiri, s’habilitarà perquè tothom que ho desitgi pugui fer un homenatge i deixar un missatge de record als seus éssers estimats escrivint un missatge en un paper en forma d’estel que es podrà lligar en unes flors blanques que l’Ajuntament hi posarà. El dimecres 26 d'octubre a les 18h es farà una xerrada, oberta a tothom, amb el títol: “El dol perinatal, el dol invisible” a càrrec de l’associació A contracor al Monestir de Santa Oliva. 

L’any passat, des de l’ajuntament es va promoure la creació d’un espai de record per aquests nadons al cementiri municipal. Un espai que es va posar a disposició de les famílies amb l’objectiu d’ajudar a superar el dol per un fill o una filla del que s’esperava el seu naixement i que no va arribar a terme. A més, des de la regidoria d’Igualtat es va realitzar una enquesta a la població santaolivenca per conèixer l’opinió i rebre suggeriments per tal de gestionar aquest espai en el futur. Entra d’altres suggeriments que es va rebre, es va valorar la cerca d’entitats i associacions que duguin a terme xerrades de suport, visibilització i acompanyament del dol perinatal, la formació d’un grup de dol a Santa Oliva per tal de poder reflexionar, compartir i acompanyar a totes les persones que han sofert la pèrdua i la creació d’un espai adjunt a l’actual on poder deixar símbols o records.