Santa Oliva commemorarà el Dia Mundial de la Poesia amb un recital poètic fusionat amb rumba el proper diumenge 26 de març

Prèviament al concert hi haurà la lectura del poema "Tant si baixes la vista vers la immunda" de Francesc Vicent Garcia en diversos idiomes.

20 de març de 2023. L’Ajuntament de Santa Oliva ha preparat un gran acte de commemoració del Dia Mundial de la Poesia el proper diumenge 26 de març a partir de les 12 hores al Monestir de Santa Maria de Santa Oliva amb un recital de poesia fusionat amb rumba amb el títol de “Rummbesia”.

Prèviament al concert hi haurà la lectura del poema "Tant si baixes la vista vers la immunda" de Francesc Vicent Garcia, en diversos idiomes per mostrar la riquesa lingüística, i tothom que ho desitgi podrà fer-ne la lectura amb l’idioma que vulgui. Aquest poema ha estat escollit enguany per la Institució de les Lletres Catalanes per celebrar el Dia Mundial de la Poesia, en honor al rector de Vallfogona, de qui enguany commemorem els quatre-cents anys de la mort.

L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un seu poema per a l’ocasió.