Recollida solidaria de joguines

Fins al 3 de gener pots participar en la campanya de recollida de joguines que promou la Creu Roja. A l’entrada de l’Ajuntament hi ha un punt de donació on es poden deixar joguines noves o que estiguin usades però en bon estat.

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Assemblea de la Creu Roja del Baix Penedès col·laboraran aquestes festes de Nadal per tal que la il·lusió arribi al màxim de famílies possible. A través de l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, es deriven els menors d’aquelles famílies que tenen en seguiment i que sol·liciten acollir-se al programa que Creu Roja Joventut té a punt pel Nadal. L’objectiu és repartir joguines a més de 23.000 infants de Catalunya durant aquestes festes, garantint, un any més, el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. També es pretén sensibilitzar la població sobre el valor educatiu del joc i la seva importància en el desenvolupament de la infància.

Les joguines han de ser noves, no bèl·liques, no sexistes i han de promoure el joc cooperatiu.

Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la Campanya de Joguines arreu de l’Estat, a causa de la llarga tradició d’aquesta campanya a Catalunya. Aquesta previsió s’ha realitzat tenint en compte la demanda de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que participen en la campanya per donar resposta als casos de famílies derivades pels serveis socials de cada localitat. Així doncs, per cobrir aquesta demanda, Creu Roja Joventut necessita recollir 55.000 joguines fins el 3 de gener.

Per desenvolupar la campanya, es comptarà amb la participació de prop de 1.200 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut a més de 400 municipis d’arreu del territori català, a través de 83 assemblees locals i comarcals que poden cobrir diversos municipis.