RECITAL DE POESIA I RUMBA "GUERNICA" a càrrec de Rumbesia.

Diumenge 24 de març a les 11:30h al Monestir de Santa Oliva.

👉 Guernica és un recital de poesia i música sobre el bombardeig i la interpretació del quadre pintat per Picasso l’any 1937 per encàrrec de la II República, per donar visibilitat als horrors de la guerra i el bombardeig genocida de Guernica.
 
👉 El Guernica és poesia escrita en rimes plàstiques, amb versos de dolor. En aquest recital revisarem els 3 moments del bombardeig, alhora que farem un recorregut poètic-musical per les diferents figures que apareixen en el quadre de Picasso. Ens fixarem en els detalls amagats a la pintura aprofundint en totes les cares d’aquest episodi terrorífic de la història.
 
👉 Amb l’espectacle Guernica, Rumbesia trenca els seus propis límits i s’aventura en l’exploració i interpretació d’una obra plàstica de ressò mundial. Rumbesia és un exercici d’expressió creativa que conjuga la poesia i la música per transmetre sentiments. Amb Guernica, la incorporació de la pintura permet transmetre amb més intensitat el missatge de la memòria històrica a través d’una experiència multisensorial.
 
 

Recital

1. El mercat

2. El bombardeig. La veu de les víctimes

3. Tornar a Guernica

4. Figura 1: Cavall

5. Figura 2: Dona amb nadó

6. Figura 3: Casa Cremant

7. Figura 4: Guerrer penedit

8. Figura 5: Dona de genolls

9. Figura 6: Dona del canelobre

10. Figura 7: El colom de la pau

11. Figura 8: El bou

12. “Conclusió”