L'Ajuntament de Santa Oliva ha rehabilitat i actualitzat la senyalització de les rutes d'ecoturisme

Les rutes porten a descobrir patrimoni monumental i també l’agrícola, relacionat amb l’aigua i el mosaic agroforestal mediterrani com els camps d’oliveres i les vinyes.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Santa Oliva ha procedit a la rehabilitació de la senyalització de les rutes d’ecoturisme del municipi que donen a conèixer el patrimoni monumental i agrícola.  

De les 5 rutes d’ecoturisme existents, se n’han renovat 3, que amb el desgast del pas del temps, es trobaven en mal estat de conservació o havien desaparegut. Concretament, s’ha realitzat la instal·lació de nous plafons informatius i banderoles de les rutes 1 «El Torrent del Lluc, el Camp d’Aviació i l’Albornar», ruta 2 «Cap a les Pedreres, Sant Jordi i Camí dels Molins» i ruta 5 «El Monestir i la Plana Agrícola del Mas Perdut i la Bovera».  Totes elles són itineraris planers, que es poden fer passejant o amb bicicleta i que transcorren per la plana agrícola, els camins, el patrimoni monumental i els diferents nuclis de Santa Oliva. 

Les rutes porten a descobrir patrimoni relacionat amb l’aigua i el mosaic agroforestal mediterrani com els camps d’oliveres, les vinyes i els boscos-illa que es troben entre conreus. Al llarg del recorregut també es troben un gran nombre de barraques i marges de pedra seca en bon estat de conservació que representen un gran valor històric i arquitectònic. Les passejades porten a descobrir dos dels elements més importants del patrimoni santolivenc: El Monestir de Santa Maria i el Castell Verge del Remei. I també, a descobrir el camp d’aviació que fa de testimoni dels moments viscuts durant la guerra civil. 

Amb la nova senyalització d’aquestes tres rutes, que es sumen al procés de rehabilitació ja realitzat fa uns anys de les dues rutes restants, i la digitalització de totes elles realitzada l’any 2022 a la plataforma Wikiloc, fa que Santa Oliva es posi al dia pel que fa a la senyalització de les seves rutes d’ecoturisme. 

Podeu trobar totes les rutes esmentades al següent enllaç de la plataforma Wikiloc: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=10011186