L'Ajuntament de Santa Oliva ha gastat 4.356,00€ per gestionar l'abandonament de gossos al municipi durant el 2022

L’Ajuntament fa una crida a totes les famílies de cara al Nadal que abans de comprar un cadell "per caprici" meditin bé la decisió.

15 de desembre de 2022. Durant el 2022 l’Ajuntament de Santa oliva ha hagut de pagar un total de 4.356 euros per fer-se càrrec dels gossos abandonats que s’han recollit al municipi. En total, han estat 12 gossos que s’han hagut de traslladar a la protectora de Torredembarra al no disposar de xip identificatiu i no poder localitzar els seus propietaris.

A més, cal sumar-hi els gossos que s’han recollit i s’ha localitzat al propietari/a o els que algú ha volgut acollir abans de portar-los a la protectora. En total, un dispendi econòmic important per a l’Ajuntament i hores laborals perdudes dels membres de la brigada municipal.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es fa una crida a totes les famílies, ara que s’acosta el Nadal, perquè meditin bé la compra d’un animal “per caprici”. Els animals de companyia no son un regal de Nadal, i cal meditar bé i pensar amb totes les responsabilitats que comporta tenir una mascota a casa. L’experiència ens diu que sovint moltes famílies es deixen portar per l'emoció durant les festes, compren una mascota i quan passen dos o tres mesos se'n cansen i les abandonen.

Si un cop meditada l’adquisició d’un animal, aquesta és positiva, des de l’Ajuntament s’informa que les protectores tenen una saturació d’animals i demanen que abans de gastar diners en un cadell es valori l'opció d'acollir un dels animals que hi viuen per oferir-li una nova oportunitat.