CAMPANYA PER FOMENTAR L’ESTERILITZACIÓ I L’IDENTIFICACIÓ D'ANIMALS

CAMPANYA PER FOMENTAR L’ESTERILITZACIÓ I L’IDENTIFICACIÓ DE GOSSOS, GATS, FURES, CONILLS I PORCS VIETNAMITES A PREUS REDUÏTS

 

Des de FAADA (Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), els volem recordar que la campanya Sóc Responsable, d’esterilització i identificació d’animals de companyia a preus reduïts arriba a la seva 10a edició, i que estarà oberta tot l’any, malgrat, certament durant els mesos de febrer a maig, hi ha més veterinaris col·laboradors que en d’altres èpoques de l’any, però sempre n’hi han. Podeu veure els veterinaris col·laboradors i les dates fins les que participen cada un, en el següent enllaç: http://socresponsable.org/veterinaris

 Els propietaris dels animals que vulguin participar, han d’inscriure’s a la nostra pàgina web socresponsable.org  per tal de rebre el codi que han de presentar al veterinari que triïn del llistat esmentat anteriorment. I poden veure els preus màxims establers mitjançant la pestanya de: http://socresponsable.org/contacta

Els preus màxims establerts amb IVA inclòs,  per animals sense cap anomalia i sense la medicació post-operatòria:

IDENTIFICACIÓ 35€ DONAT D’ALTA A L’AIAC O 20€ DONAT ALTA A L’ANICOM (BdD obligatoria per llei)
ESTERILIZACIÓ GATA: 95€
ESTERILIZACIÓ GAT: 65€
ESTERILIZACIÓ GOSSA (de menYS de 20KG): 175€
ESTERILIZACIÓ GOSSA (de 20 a 30KG): 195€
ESTERILIZACIÓ GOSSA (a partir de 30KG): 225€
ESTERILIZACIÓ GOS: 125€
ESTERILIZACIÓ FURA FEMELLA/CONILLA: 95€
ESTERILIZACIÓ FURA MASCLE/CONILL: 65€

PANELL SANGUÍNI: 50€ (opcional, segons criteri veterinari)

 

Porcs vietnamites a la campanya 

 

Aquest any hem decidit incloure en la campanya Sóc Responsable als porcs vietnamites. A través del Reial Decret 216/2019, aquesta raça va quedar catalogada com "fauna invasora" a nivell nacional, quedant automàticament prohibida la seva comercialització.  

 

Tenint en compte que moltes persones havien adquirit exemplars amb anterioritat, es va oferir un termini perquè els propietaris puguin declarar la seva tinença a l'administració. Per a això, han de garantir que els porcs estan identificats amb microxip (i donats d'alta a l'arxiu d'identificació oficial de la comunitat), esterilitzats quirúrgicament i, en la majoria de comunitats autònomes, vacunats contra la malaltia d'Aujeszky.  

 

Per realitzar aquestes intervencions i presentar la documentació que "legalitzarà" els animals en aquestes cases, hi ha de termini fins al 31 de desembre d’aquest any 2021. Per aquesta raó, i pel fet que encara queden moltíssimes persones que conviuen amb porcs vietnamites sense complir els requisits, hem volgut recordar la necessitat de fer-ho el més aviat possible. A partir de l’1 de gener de 2022, no es podrà legalitzar cap porc vietnamita i, de localitzar algun sense documentació, es podrà procedir a la seva eliminació.  

 

S’anticipa un abandonament de porcs vietnamites encara més gran a partir d'aquesta data, pel fet que les persones no voldran enfrontar-se a les sancions per la seva tinença o per la por que se sacrifiquin.

 

Per aquesta raó i per facilitar la seva legalització a les persones que volen seguir convivint amb el seu porquet o porquets, hem pensat en oferir preus reduïts als que decideixin dur a terme les intervencions necessàries durant aquest any.

 

Els preus màxim establerts  són els següents: 

Cirurgia de porc mascle: 182 Euros 

Cirurgia de truja femella: 303 Euros 

Vacunació contra Aujeszky: 15 Euros 

Identificació: 20€ (Alta a l'ANICOM) 35€ (Alta a AIAC)   

Aquests preus són amb IVA inclòs i sense la medicació postoperatòria .