Alumnes de l'Escola La Parellada Santa Oliva han estat seleccionats per participar als Premis Retotech

Serà un dels 45 centres de Catalunya seleccionats per dur a terme un repte tecnològic a l’aula.

4 de novembre de 2022. L’Escola La Parellada de Santa oliva ha estat seleccionada per participar als Premis Retotech, una iniciativa de la Fundació Endesa i que busca promoure els estudis tecnològics entre els alumnes de primària i secundària.

L’Escola Santaolivenca és un dels 45 centres seleccionats pel Departament d’Ensenyament per a participar-hi. En total, son 17 centres de primària i 28 de secundària. RetoTech és un projecte totalment gratuït que facilita als centres la formació i el material necessari (kit de robòtica i impressora 3D) per dur a terme un repte tecnològic a l’aula. 

RetoTech planteja un repte al personal docent i als estudiants dels centres educatius participants per tal que desenvolupin iniciatives tecnològiques innovadores encaminades a resoldre necessitats reals del seu entorn escolar o social. Així mateix, el professorat rep formació semipresencial així com seguiment i assistència durant tot el procés per part de l’equip de BQ Educación.

En l'avaluació es tindran en compte l'originalitat i la creativitat del projecte, l'aplicabilitat a una necessitat real i la seva justificació, la competència tècnica, així com la dimensió estètica i artística del treball realitzat.

En l’edició passada, el premi a Catalunya va recaure sobre el projecte INVISUAL, de l’Institut Celrà que havia desenvolupat una sèrie de robots que facilitaven la pràctica de l’esport a persones amb ceguesa.

Més enllà dels guanyadors, només per participar, tots els centres participants rebran equips dotats de materials tecnològics perquè puguin començar a treballar en els seus projectes des del minut 0. Des de l’Ajuntament, desitgem molta sort i encerts als alumnes de l’Escola La Parellada.