Santa Oliva serà una de les seus del Festival EVA per 5è any consecutiu

Enguany es faran 2 espectacles el dissabte 3 de juny amb l’acordionista Pere Romaní i el seu grup i el diumenge 18 de juny amb l’espectacle de narrativa “Cagadubtes “ de l’Assumpta Mercader.

23 de maig de 2022. Santa Oliva serà novament, una de les seus del Festival EVA “En Veu Alta” durant aquest mes de juny proper. La dinovena edició d’aquest festival ens farà gaudir d’espectacles i propostes originals en un dels espais més icònics del nostre poble. Totes les activitats son gratuïtes.

Començarem el dissabte 3 de juny a les 20:30h a la Plaça del darrere del Castell amb Pere Romaní, Joan Tomàs i Héctor Beberide que ens presentaran “ROMANÍ”. És el projecte de solista de l'acordionista Pere Romaní, establert a la Vall de Sant Daniel (Girona). El grup ofereix concerts i balls amb un repertori basat en composicions pròpies, cançons, i gèneres del ball folk català i europeu, sempre amb uns arranjaments moderns, originals i sorpresius.

ROMANÍ també és ball pla, jota, bolangera, sardana, rumba… no com una recuperació arqueològica sinó com un fenomen actual i en constant renovació.

El segon espectacle serà el diumenge 18 de juny a les 19h a les Escales del Castell, on podrem gaudir amb l’espectacle de narrativa “Cagadubtes” a càrrec de l’Assumpta Mercader. La mateixa artista defineix així aquesta obra: “Us heu aturat mai a pensar en les paraules que dieu cada dia? Teniu paraules preferides? Us agrada aprendre’n de noves? A mi m’agraden les paraules, m’hi fixo, m’agrada descobrir-ne de noves i fer-les servir. Un dia em vaig adonar que hi ha paraules en català -i en tots els altres idiomes també, és clar-

que són ben difícils de traduir: cagadubtes, rauxa o balb en serien bons exemples. Em van venir ganes d’investigar-ho i vaig començar a fer una llista que va resultar ser prou llarga. M’ho vaig passar tan bé que se’m va acudir de compartir-ho i vaig pensar que la millor manera seria escriure un conte dedicat a cada una de les paraules. Totes tenen en comú que són molt difícils de traduir, que ens agraden molt i que volem que es facin servir!”

En Veu Alta, omplirà el territori de l’Alt i Baix Penedès i Priorat amb  desenes d’espectacles de narració oral, concerts i xerrades i presentacions de llibres per a tots els públics. 

Totes les activitats de Santa Oliva són gratuïtes i estan organitzades per l’Ajuntament de Santa oliva conjuntament amb el Festival EVA.