Fins al 21 de setembre, connecta’t al català! Vine i aprèn-ne

07/09/2017

El Consorci per a la Normalització Lingüística al Baix Penedès ofereix cursos de català de diferents nivells, des del bàsic fins al superior (C2), de forma presencial o combinant l’aprenentatge en línia i les sessions presencials

 

Les inscripcions per als nous cursos finalitzarà el 21 de setembre i les classes començaran el dia 25 d’aquest mateix mes

 

El mes de setembre es duen a terme les inscripcions per als cursos de català per adults. Aquests cursos, de 45 h de durada, s’organitzen en períodes trimestrals i segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

 

Per poder-se inscriure a un curs cal saber quin és el nivell de coneixements previ. En el cas que no es disposi d’un certificat de català homologat, les persones interessades poden fer una prova de col·locació durant el període d’inscripció al mateix Servei de Català. A partir d’aquesta prova, se’ls recomanarà quin és el nivell més adequat i les diferents possibilitats de dur-lo a terme a la comarca.

 

Les modalitats també s'ajusten a les noves maneres d'aprendre perquè, a més dels cursos presencials, el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos que  combinen la presencialitat i la distància mitjançant la plataforma Parla.cat, proposta que pot resultar molt útil per a les persones que no poden o no volen assistir als cursos presencials.

 

Els preus dels cursos de català són públics (es poden consultar aquí) i hi ha reduccions de matrícula entre el 50 i el 70 % per a determinats col·lectius.

 

Aquests cursos es complementen amb diferents activitats dins i fora de l’aula: voluntariat per la llengua, sortides, clubs de lectura..., sovint coorganitzades amb altres entitats de la comarca.

 

El Servei de Català del Baix Penedès està situat a les dependències del Consell Comarcal, a la pl. del Centre, 5 del Vendrell (977 15 71 75 – baixpenedes@cpnl.cat). Per a informació presencial i proves de col·locació, cal demanar cita prèvia. També es pot accedir al web www.cpnl.cat per consultar l'oferta de cursos que millor s'adeqüi a les necessitats de cadascú i les condicions de matriculació.

 

Al Baix Penedès, les oficines de català de Calafell (tel. 977 699 078;  calafell@cpnl.cat) i del Vendrell (tel. 977 664 002; elvendrell@cpnl.cat) també ofereixen una àmplia oferta formativa de cursos.

 

Informació addicional:

 

Oferta de cursos al CNL de Tarragona (setembre-desembre 2017)

 

Informació general sobre els cursos del CPNL http://www.cpnl.cat/cursos-catala/